Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

       Jaarverslag Stichting Kringloop Noordwijk & Noordwijkerhout 2018

1.      De Stichting heeft ten doel het bevorderen van hergebruik van goederen en materialen, het geven van voorlichting en het scheppen van zinvol werk. De Stichting tracht haar doel o.a. te verwezenlijken door inzameling, reparatie en verkoop van goederen en materialen.
De winkelsvan de Stichting zijn gevestigd aan de van Limburg Stirumstraat nr. 48 te Noordwijk en aan het Marktplein 8 te Noordwijkerhout. Het transport wordt verzorgd met een kleine vrachtwagen met laadklep en een grote en kleine bestelbus.

 2.      De winkel in Noordwijk bestaat per 1 mei 2019 7 jaar en heeft een winkeloppervlak van 750 m2, de winkel in Noordwijkerhout bestond op 1 november 2018 3 jaar, en heeft een vloeroppervlakte van 650 m2 en een opslag kelder van ruim 700 m2, deze kelder wordt tevens gebruikt door de Kringloop winkel in Noordwijk

In de loop der jaren zijn de winkels in Noordwijk en Noordwijkerhout op vele punten verbeterd, zowel aan de buitenkant als aan het interieur. Enkele veranderingen in 2018 waren; de verhuizing in Noordwijk van de muziekplaten, cd's, games en dvd's. Deze zijn nu beneden te vinden naast de speelgoed. Boven is nu geheel kleding afdeling en de sieraden.

Ook de openingtijden van Noordwijk zijn na 6 jaar veranderd. Donderdag waren we altijd alleen op donderdag avond open, nu zijn we op donderdag van 14:00 tot 20:00 uur geopend (zie homepage voor de openingstijden van Noordwijk en Noordwijkerhout
Enkelen kleine veranderingen in Noordwijkerhout hebben er voor gezorgd dat de winkel nog overzichtelijker is geworden

De belangrijkste productcategorieën zijn: meubels, textiel, huishoudelijk en bruin-/witgoed en daarnaast boeken, curiosa, geluid & beeld en speelgoed. Ook bezorgen, ophalen en huizen bezemschoon opleveren horen bij de taken. Het hebben van een koffiecorner versterkt ook de sociale functie.

Door de goede verkoopresultaten tezamen met het gestage aanbod van particulieren kan een zeer wisselend en attractief assortiment worden geboden: de formule is een van kwaliteit, zorgvuldigheid, goed gesorteerd en dat alles tegen betaalbare prijzen. Dit wordt door onze klanten herkend en gewaardeerd.

Klanten komen over het algemeen uit Noordwijk, Noordwijkerhout en de gehele streek.

 3.      Een kringloopwinkel kan niet draaien zonder vrijwilligers. We zijn ook  zeer dankbaar  met de grote groep (in 2018 ca. 90) vrijwilligers, die de winkels runnen. Er wordt veel tijd besteed aan opleiding en instructie. Ook herintreders , via de ISD-Bollenstreek en taakstraffers van de reclasering vinden hun weg in de kringloopwinkels.

Voor vrijwilligers werden diverse sociale bijeenkomsten georganiseerd. De leiding stuurt sterk op sfeer, onderlinge collegialiteit en ontplooiing.

 4.      De Stichting heeft vanuit haar resultaten diverse goede lokalen doelen kunnen ondersteunen, zoals o.a. de Voedselbank3x,  kerstpakkettenacties vanuit de kerk en vluchtelingenwerk, en duo-fietsmaatjes. Voor meer goede doelen zie goeden doelen op onze site

Het bestuur van de Stichting heeft 5 maal vergaderd in 2018 en bestaat uit een voorzitter, secretaris/penningmeester, algemeen bestuurslid en de manager van de winkels tevens bestuurslid.

De verwachting is, dat de winkels verder zullen blijven groeien, qua aanbod, vrijwilligers en omzet. Mede gezien de beperkte opslagcapaciteiten blijven we naar goede oplossingen zoeken.

Copyright © 2021 Kringloopwinkel Noordwijk & Noordwijkerhout
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren