Sociaal Jaarverslag Stichting Kringloop Noordwijk, 2015/2016

  1. De Stichting heeft ten doel het bevorderen van hergebruik van goederen en materialen, het geven van voorlichting en het scheppen van zinvol werk. De Stichting tracht haar doel o.a. te verwezenlijken door inzameling, reparatie en verkoop van goederen en materialen.

De winkel van de Stichting is gevestigd aan de van Limburg Stirumstraat nr. 48 te Noordwijk en aan het Marktplein 8 te Noordwijkerhout. Het transport wordt verzorgd met een kleine vrachtwagen met laadklep en een grote en kleine bestelbus.

 

  1. De winkel in Noordwijk bestaat per 1 mei 2017 5 jaar en heeft een winkeloppervlak van 750 m2, de winkel in Noordwijkerhout bestond op 1 november 2016 1 jaar.

In 2015 en 2016 is de winkel in Noordwijk op vele punten verbeterd, zowel aan de buitenkant en qua interieur.

De winkel in Noordwijkerhout heeft een vloeroppervlakte van 650 m2 en een opslag kelder van ruim 700 m2, deze kelder wordt tevens gebruikt door de Kringloop winkel in Noordwijk

De belangrijkste productcategorieën zijn: meubels, textiel, huishoudelijk en bruin-/witgoed en daarnaast boeken, curiosa, geluid & beeld en speelgoed. Ook bezorgen, ophalen en huizen bezemschoon opleveren horen bij de taken. Het hebben van een koffiecorner versterkt ook de sociale functie.

De openingstijden van de winkel in Noordwijk zijn woensdagmiddag, donderdagavond, vrijdagmiddag en zaterdag. De openingstijden zijn beperkt i.v.m. de benodigde tijd en ruimte om goederen op te slaan en te bezorgen.

De openingstijden van de winkel in Noordwijkerhout zijn dinsdagmiddag, woensdagmiddag, donderdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdag.

Door de goede verkoopresultaten tezamen met het gestage aanbod van particulieren kan een zeer wisselend en attractief assortiment worden geboden: de formule is een van kwaliteit, zorgvuldigheid, goed gesorteerd en dat alles tegen betaalbare prijzen. Dit wordt door onze klanten herkend en gewaardeerd.

Klanten komen over het algemeen uit Noordwijk, Noordwijkerhout en de gehele streek.

 

  1. Een kringloopwinkel kan niet draaien zonder vrijwilligers. We zijn ook zeer dankbaar  aan de grote groep (in 2016 ca. 110) van vrijwilligers, die de winkels runnen. Er wordt veel tijd besteed aan opleiding en instructie. Ook herintreders , via de ISD-Bollenstreek, vinden hun weg.

Voor vrijwilligers werden diverse sociale bijeenkomsten georganiseerd. De leiding stuurt sterk op sfeer, onderlinge collegialiteit en ontplooiing.

 

  1. De Stichting heeft vanuit haar resultaten diverse goede doelen kunnen ondersteunen, zoals de Voedselbank 3x, Care for Kim 2x, kerstpakkettenacties vanuit de kerk 2x, vluchtelingenwerk 2x,  duo-fietsmaatjes, Munnekeweij in Noordwijkerhout met een rolstoelfiets, de Speelakker en Taal Lokaal in Noordwijkerhout, de Zonnebloem, het Windkrachthuis en de  Stichting wereldvrouwen.

Het bestuur van de Stichting heeft 6 maal vergaderd en bestaat uit een voorzitter, secretaris/penningmeester en lid/leiding-winkel.

De verwachting is, dat de winkels verder zullen blijven groeien, qua aanbod, vrijwilligers en omzet. Mede gezien de beperkte opslagcapaciteiten blijven we naar goede oplossingen zoeken.