Op 3 november 2015 mocht wethouder Bert Gotink de opening verrichten van de nieuwe Kringloopwinkel Noordwijkerhout op Marktplein nr. 8. Stichting Kringloop Noordwijk en Noordwijkerhout opende hiermee haar tweede winkel. De Stichting Kringloop Noordwijk en Noordwijkerhout…

wil het inzamelen en hergebruik van goederen bevorderen. De winkel voorziet in het halen en brengen van goederen, het (gratis) ontruimen van woningen, zorgt voor een breed aanbod van meubelen, huishoudelijke artikelen, kleding, boeken, bruin-/en witgoed en speelgoed.

Daarnaast stimuleren zij zinvol en prettig vrijwilligerswerk. De winkel draait op tientallen vrijwilligers en in Noordwijkerhout is weer plaats voor nieuwe enthousiastelingen. Zij kunnen zich melden bij de Kringloopwinkel.

De Kringloopwinkel steunt met de opbrengsten verschillende goede doelen.

Donderdagmiddag 23 juni was het voor de vestiging in Noordwijkerhout een heugelijke dag, daar kon bedrijfsleider Ed de Ridder voor de eerste keer twee goede doelen blij maken met een mooie gift.

Een gift van maar liefst € 750,- was er voor de Waterspeeltuin De Speelakker. De cheque werd in ontvangst genomen door Gerard Bouwhuis, Jan Huijsmans en Liesbeth van de Krol van de Speelakker en zij gaven aan zeer verguld te zijn met de gift en deze gaat gebruikt worden voor onderhoud en nieuwe speeltoestellen.

De 2e gift was er ook eentje met het mooie bedrag van € 750,- en deze ging naar de pas opgerichte Stichting Taallokaal. Sanne Boswinkel en Hayam Rabie namen zichtbaar verrast de gulle gift in ontvangst. De stichting gaat het geld gebruiken voor de aanschaf van woordenboeken met foto’s, zodat men makkelijker kan communiceren met elkaar in de verschillende talen. Deze boeken zijn best wel duur om aan te schaffen, maar zorgen er wel weer voor dat de nieuwe Noordwijkerhouters sneller onze taal machtig worden.

Bron: BlikOp
kringloop nwt