5 maart 2012 Stichting Kringloop Noordwijk opgericht.

“De Stichting Kringloop Noordwijk opgericht: doel van de stichting is het doen hergebruiken van goederen en materialen; het geven van voorlichting op gebied van milieubewust inkopen, hergebruik; en het scheppen van zinvol werk”.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken o.a. door het inzamelen, repareren en verkopen van goederen en materialen via een kringloopwinkel. Een gedeelte van de overwinst zal worden aangewend om lokale goede doelen te ondersteunen d.m.v. sponsoring en giften.

Vanaf 1 maart 2012 is de kringloopwinkel gevestigd aan de Van Limburg Stirumstraat 48, deze winkel is na een  verbouwing op 1 mei 2012  voor  verkoop geopend. Met een oppervlakte van 650 m2 kan een breed programma worden ingezameld en aangeboden. Dit producten gamma omvat meubilair, witgoed en elektra, huishoudelijke artikelen, speelgoed, boeken, muziek,kleding, schoenen, accessoires en curiosa. Wij hopen hiermee het hergebruik van goederen in Noordwijk te kunnen stimuleren en een breed aanbod te hebben voor elke beurs.

Bovendien kunnen wij in eigen beheer grotere goederen en grote volumes aan huis ophalen, alsmede helpen huizen leeg te maken en bezemschoon op te leveren.

De initiatiefnemer van de kringloopwinkel is de plaatsgenoot Sjaak van Schie. Met roots in de detailhandel in Noordwijk-Binnen en met zowel technische als commerciële ervaring zal hij 100% van zijn tijd steken in de ontwikkeling van kringloop in Noordwijk. Sjaak is ook zeer actief als vrijwilliger, wat zal helpen een sterk team van vrijwilligers op te bouwen.

logokringloopnwk